Over vejon racing

Autobedrijf Vejon is gevestigd in Lelystad en wordt gerund door Anne en Froukje Ezinga. Hier is ook de liefde voor de autosport ontstaan en werd Vejon Racing onderdeel van het familiebedrijf.


In 2013 zijn we gestart met onze oudste kinderen (toen 14 en 16 jaar) in een 106 bij de juniorenklasse autocross in Friesland. Melvin, jongste zoon destijds 6 jaar, wilde ook graag rijden en zo kwamen wij uit bij het karten. In het eerste jaar van het karten reed hij 4-takt op het kartcircuit in Lelystad. Het tweede jaar werd Melvin uitgenodigd voor een Nederlands kampioenschap, waar hij mooie resultaten behaalde.

In de jaren die volgden werd de overstap gemaakt naar de 2-takt en werd er gereden in het NK, het Belgisch kampioenschap, BeNeLux kampioenschap en in diverse wereldkampioenschappen, onder andere in Oostenrijk en Frankrijk.

Toen Melvin 12 jaar was wilde hij graag autorijden en heeft hij bij NXT lessen gevolgd en aansluitend zijn licentie gehaald. Nu, een jaar later en een jaartje ouder, rijdt hij in een 206 GTI en heeft hij een BMW waarmee hij drift bij Dutch Drift League.

Geïnspireerd door het rijden van Melvin maakt ook zijn zus Evelyn nu haar eerste stappen in de autosport. Voor haar is er een Twingo en een BMW tot haar beschikking waarin ze lekker kan oefenen.

Het prepareren van de auto’s en het uitvoeren van kleine reparaties op het circuit zijn de activiteiten waar wij druk mee zijn op de circuitdagen. We zijn zeer gepassioneerd en vinden het, mede door de ervaringen met onze eigen kroost, leuk om kinderen te begeleiden om goed te leren autorijden en behendigheid met auto’s te ontwikkelen.

Zo is ook het idee ontstaan om dit verder uit te werken en vorm te geven. Samen met Menno van Race Sensation zijn wij bezig om auto’s klaar te maken en een training op te zetten om kinderen te leren op het circuit te rijden. Hiervoor zijn nu een Twingo en 4 Peugeots 106 omgebouwd zodat er lessen en wedstrijden georganiseerd kunnen gaan worden.

Door de samenwerking met Race Sensation aan te gaan, kunnen wij van Vejon ons volledig richten op het geven van de nodige service op het circuit. Vejon verzorgt de monteur, bandenservice en de ondersteuning in en rondom de auto.